понедельник, 21 октября 2013 г.

Закономірні випадковості чи випадкові закономірності?

16.10.2013 року в Інституті післядипломної освіти Національного університету державної податкової служби України проходив навчально-методичний семінар «Впровадження дистанційного навчання в навчальному процесі підготовки фінансистів».
Мені стало цікаво, як викладачі нашого університету впроваджують нові технології у свій навчальний процес і я вирішила також відвідати цей семінар.
Крім того, зацікавили запрошені доповідачі – співробітники Інституту післядипломної освіти – Журавський В.Л., Воровченко Н.М., які мають значний досвід у цьому питанні.
Так як більша частина учасників були мало знайомі з практикою впровадження таких технологій, – у рамках своєї доповіді Журавський В.Л. вирішив проілюструвати, що таке вебінар. При цьому запропонував подивитись фрагмент «живого» вебінару на Wiziq. Цим вебінаром виявився (випадково чи не дуже J) вступний вебінар курсу «Куратор змісту-2», де Володимир Миколайович Кухаренко якраз розповідав, чому буде присвячений даний курс, запрошував приєднатись. Вадим Лаврентійович Журавський також заохотив присутніх на практиці відчути, що таке дистанційне навчання, отримати нові корисні навички, зареєструвавшись на курс. І… я скористалась заохоченням.
Мене дана тема особливо зацікавила тим, що, як викладач, ти ніби і є куратором змісту контенту, увесь час щось шукаючи і підбираючи для своїх студентів. І я вирішила навчитись робити це ефективніше.
Також думаю одразу і використовувати навички, які набуватиму, готуючись до відкритого заняття у рамках чергової атестації. Тому тему обрала, пов’язану з цією подією: “Microsoft Excel”.
Провівши попереднє дослідження через Twitter, помітила, що дана тема досить широко представлена, але, в основному, в іншомовному середовищі. Українською, і, навіть російською, знаходиться дуже небагато адекватних матеріалів, хоча в інтернеті досить широко освітлене дане питання у різних формах. Цей факт наштовхнув на певні роздуми, якими поділюсь у подальших матеріалах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий