среда, 13 ноября 2013 г.

3-й тиждень – трохи легший

Завдання цього тижня було набагато легше виконати через те, що з однією із запропонованих програм – Evernote – познайомилась раніше. Хочу коротенько про це розповісти.
Десь узимку прослухала один з «призів», надісланий у черговій розсилці, у вигляді запису виступу Євгена Ходченкова на одному з тренінгів.

Якраз у цьому виступі він розповідав про багато різних цікавих інструментів і, серед іншого, – про Evernote.

До цього навіть не чула про цей засіб. Але почуте настільки мене вразило (ЩО саме – вже не пам’ятаю і ссилку на це відео теж десь «загубила»), що я у той же вечір, 24.02.2013, почала знайомитись з програмою. Зареєструвалась, спробувала – дуже сподобалось. Підключила кнопку для збереження у браузері Google Chrom, встановила відповідні клієнти для роботи на жорсткому диску на роботі і вдома. Крім цього, підключила програму Clearly. Спочатку користувалась обома програмами, але потім Clearly перестала нормально працювати. Десктопними версіями користуюсь дуже рідко, хоча синхронізувати матеріал не складно. В основному, використовую, коли необхідно щось швидко зберегти. Частіше зберігаю матеріал у вигляді спрощеної статті. Рідше – всю сторінку або гіперпосилання на сторінку. Інструменти у моєму браузері:


Ще встановила таку програму як Skitch – сподобався функціонал – зручна робота з зображеннями Робочого стола, але поки ще недостатньо використовую. Так виглядають ярлики цих програм на моєму Робочому столі:


Стартове вікно програми Skitch:



Як видно, виділене зображення можна зберегти на локальному диску або одразу додати в Evernote, що часто буває дуже зручно.

Є відповідна група у соціальній мережі «Вконтакті», де розглядаються новини даних сервісів та їх складових. У цій групі, мабуть, з метою популяризації даного сервісу проводився конкурс на тему: «Як я використовую Evernote». І, читаючи надіслані повідомлення, також можна побачити, яким чином ще можна використовувати дану програму.

У рамках завдання створила спільний блокнот і помістила в нього ссилки на знайдений матеріал. Не дивлячись на те, що маю досить специфічну тему курування, думаю, що деякі знайдені матеріали можуть бути цікавими ширшому колу читачів. Такі матеріали у подальшому буду розміщувати у цьому блокноті.

Робота з бібліотечними ресурсами докладно описана у попередній статті. Багато цікавого дізналась про бібліотечні ресурси, як і де в on-line їх можна знайти і використати. Думаю в подальшому, набуті знання і навики буду втілювати  у своїй професійній діяльності і, відповідно, удосконалюватись у цьому.


Комментариев нет:

Отправить комментарий