четверг, 21 ноября 2013 г.

Перетинаю екватор (підсумки 4 тижня)

Як було зазначено на вступному вебінарі, курс «Куратор змісту» триває 8 тижнів. Отже, підбиваючи підсумки даного тижня, уявляю себе капітаном плаваючого засобу, який перетинає екватор курсу.
Є деякі втрати у вигляді знервованості від повільності комп’ютера, недоспаних ночей. Проте ще є порох у порохівницях.



Протягом двох останніх тижнів трохи відчувала себе працівником бібліотеки. Важко бібліотекарям доводиться в еру інформаційних технологій, які прийшли на допомогу. Проте, шановні наші бібліотекарі скоро будуть основним оплотом у такій непростій діяльності, як куратор змісту. І, звичайно, хто, як не вони, допоможуть у пошуку достовірного актуального контенту для того чи іншого напряму курування. А тепер, завдяки викладачам даного курсу, і інші категорії потенційних кураторів змісту (не бібліотекарів) отримали уяву, де, як знайти достовірний контент, а також яким чином оцінити його за тими чи іншими параметрами. Пригадую, що на початку курсу говорили, що наші попередники (весняна група) проходили даний матеріал за один тиждень, якщо я правильно зрозуміла. Отже, нашій групі повезло – ми могли більш ретельно і досконало виконати запропоновані завдання. Спробую в найближчому майбутньому «отримати дивіденди» від таких навичок і знань.

В цілому, дуже сподобалось працювати у новому для мене сервісі соціальних закладок Diigo. Вже оцінила, завдяки вдалому тьюторіалу, його переваги порівняно з сервісами, якими користувалась раніше. Цікаво було дізнатись з блогу Йоршикова Сергія про значення цього слова:
«Это странное название расшифровывается как Digest of Internet Information, Groups and Other stuff (сборник информации Интернета, группы и другие материалы)».

Також приєднуюсь до думки Сергія про привабливість Diigo за такими параметрами:

можливість давати коротку анотацію змісту сторінки;
коментувати, відмічати підсвіткою найбільш цікаві місця сторінки;
можна зберігати не лише веб-сторінки, але й зображення (ще не пробувала. Потрібно буде переконатись);
якщо на сторінці є коментарі інших користувачів Diigo, то при збереженні її у закладках, ці коментарі можна побачити і прочитати;
Diigo інтегрований з Твіттером та іншими соціальними сервісами, сумісний з основними Інтернет-браузерами.

Думаю, Diigo стане справжнім Amigo.

А тепер, зазирнувши за «лінію горизонту», приступаю до другої половини курсу. І уже видно, що знову багато завдань. Можливо, вони не будуть настільки «часоємними» як ті, що пройдені. Час покаже.

Комментариев нет:

Отправить комментарий