суббота, 9 ноября 2013 г.

Завдання другого тижня подолані

Ліричний вступ. Мабуть це символічно, що сьогодні 09.11.2013 у день української писемності і мови я можу зітхнути з полегшенням і коротенько проаналізувати результати другого тижня. Але спочатку… пісня. Тільки цією солов’їною мовою так щемно звучать ЦІ слова:
"Так ніхто не кохав" (музична інтерпретація Миколи Тараненка). Чому про це?
Тому що тільки велике бажання бути корисним людям (і, якоюсь мірою, собі) спонукає, долаючи труднощі, рухатись вперед (у даному випадку, по курсу «Куратор змісту») щоб, набути необхідних навичок для якісного виконання роботи куратора змісту. Однією з яких є – знати, що цікаво твоїй аудиторії. Тобто, як кажуть, бути куратором «з любов’ю до людей».
А для цього потрібно бути готовим постійно навчатись і ділитись своїми знаннями з іншими.


Ось скількома інструментами має володіти куратор змісту.
У набутті таких інструментів допомагають завдання даного курсу. Вирішила проілюструвати наочно, зі скількома інструментами я познайомилась протягом пройденого часу.
Думаю, цей перелік доповниться новими даними і на останньому тижні буде більш повним.

Крім того, була можливість познайомитись з можливостями ліцензування власного контенту та поважного ставлення до інтелектуальної власності інших. Чесно кажучи, весь час, не полишає таке собі подвійне відчуття: з одного боку, всі здобутки було б непогано зробити надбанням багатьох, з іншого, - інтелектуальна праця має бути винагороджена, у тому числі, матеріально. Ліцензії СС, на мій погляд, якоюсь мірою, допомагають принаймні не залишатись анонімними авторам. Звичайно, все на сумлінні тих, хто дотримується чи ні даних правил. Дуже добре, що у курсі наголошується увага, як правильно користуватись чужими здобутками у власних цілях. Також допомагають розібратись у таких питаннях матеріали тьютора.

Для мене було відкриттям те, що є цілий пласт інформації, яку можна використовувати беззастережно – ВОР (відкриті освітні ресурси). У майбутньому планую більш докладно познайомитись з ними.

Відчула себе у якості редактора матеріалів на сервісах-агрегаторах:
scoop та rebelmouse.
Очікуватиму найближчим часом дивідендів від використання цих сервісів у вигляді нових матеріалів по темі курування «електронні таблиці».

Вдячна тьюторам курсу за їх плідну працю, а також колегам по курсу, матеріали яких ставали для мене допомогою або натхненням: Олена Жилко, Микола Іващенко, Наталія Олейник, Олена Орлова, Світлана Березанська.
І наостанок. Моя асоціація кураторів контенту у безмежному інтернет-просторі:

Комментариев нет:

Отправить комментарий